Karotçu Kimdir?




Karot inşaat sektöründe sıklıkla kullanılan bir inşaat malzemesidir. Yapılan binadan numune almak, belirli oranda yer şekillendirmek için karot makineleri kullanılır. Elbette karot makinesini kullanabilmek için karotçu olmak gerekir. Karotçu kimdir? Sorusunun cevabı ise karot makinesini iyi bir şekilde kullanabilen kişilerdir diyebiliriz. Karot makinesi her inşaatta gerekli bir alettir. Bu sebeple karotlara ihtiyaç duyulduğu kadar karotçulara da ihtiyaç duyulmaktadır.
  
              Karotçu olabilmek için yapılması gerenlerin başında bu işin eğitimini almak gelir. Karotçu eğitimleri belirli şirketler tarafından verilmektedir. Şirketler bu eğitimleri bazen paralı bazen de parasız olarak sunmaktdaır. Açılan eğitimleri takip ederek uygun fiyata karotçu sertifikasını alabilirsiniz. Karotçu olabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. 18 yaşının altındakilerin inşaatlarda çalışma ehliyeti yoktur. Bu sebeple yasal olarak bu işi yapamazlar. 18 yaşından büyük kişiler almış oldukları eğitimler doğrultusunda karotçuluk yapabilirler. Genel olarak bakıldığı zaman yapılan iş çok zor bir iş değildir. Önemli olan karot makinesini doğru kullanabilmek ve doğru ölçü alabilmektir. Eğer belgeniz yoksa karotçu yine olabilirsiniz. Önemli olan işi öğrenmiş olmanızdır. 

Karotçu iş imkanları özellikle inşaat sektörünün gelişmiş olduğu kentlerde fazladır. Büyük inşaatşarda karot makinelerine çokça ihtiyaç duyulur. 

Bu sebeple de eğer elinizde belgeniz varsa çalışma sahasının yüksek olduğu bölgelerde kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Karotçu bulundurmak inşaatlarda zorunlu bir olgu değildir. Bu sebeple de yan mesleğiniz muhakkak ki olmalıdır. İnşaat sektörü sürekli gel git yaşanan bir sektördür. İşin fazla olduğu zamanlar iyi paralar kazanabilme imkanı olurken işlerin durgun olması maddi açıdan sizleri sıkıntıya sokabilir.
                Karot makinesi fiyatları da makinenin özelliğine göre değişiyor. Eğer çok kapsamlı büyük işler için karot makinesi kullanacaksanız ödeyeceğiniz miktar 50 bin tlyi bulabilir. Elbette bu kadar pahalı olan bile makine şahısların çok işine yaramaz. Büyük inşaat firmaları bu makinelerle büyük işler yaparlar. Asansör boşluğu açmak gibi. Bunun yanı sıra kişisel işleriniz için kullanabileceğiniz uygun fiyatlı karot makineleri de bulunuyor. Bu makineler için yaklaşık 5 bin tl ödemeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması