Karot Makinaları




Binanızdaki beton delme ve kesme gerekliliğinde, karotçulara ihtiyaç duyulmaktadır. Karotçu dediğimizde, betondan parça almak, tesisatlarda kesme delme işlemlerinde uzman olan insanlar akla gelmektedir. Binaya ilave edilecek kablo geçiş hatları, binanın gider gider geçiş yerleri, havalandırma sistemleri gibi de sonradan delme gerektiren işlemler için karot ustalarına gerek görülmektedir. 

Karot makinalarının kullanımı tehlike arz etmekte ve gerçekten bilgi ve tecrübe istemektedir. Bu makinayı kullanmayı bilmeyen insanlara bu iş bırakıldığında, yapıya zarar verme durumu yaşanmaktadır. Bir binadan numune alınıyorsa, kesinlikle binanın zedelenmesine, zarar görmesine imkan vermek mümkün olabilmektedir. Bu nedenle her nereden gelirse gelsin öncelikle karotçunun bu işi yapabilecek ehliyetinin olması, son derece önemlidir. Bunun için öncelikle iyi bir araştırma yapmak, sonradan pişman olmayı önlemektedir. Özellikle, özel şirketlerle anlaşma yapılacaksa, şirketlerin web sitesini incelemek faydalı olacaktır. İnşaat sektörünün vazgeçilmezi olan karot makinalarını kullanmak, aynı zamanda el becerisi gerekmektedir. Bu makinaları ustalıkla hiçbir kaydırma ve yanlış kesme olmadan kullanabilmek, bu işin eğitimini almış sertifikalı elemanlar tarafından yapılmaktadır. 

Öncelikle almanların buluşu olan karot makinaları, betondan havuca benzeyen parçalar çıkarmayı başarmışlardır. Bu alman makinaları İsveçli bir mühendis tarafından 19. yüzyılda icat edilmiş ve dünyanın her yerinde inşaat sektöründeki gelişmeler sayesinde oldukça fazla kullanılmaktadır. İstenilen büyüklük, şekil ve sıfır titreşimle blok çıkarmak sadece bu makinalarla yapılabilmektedir. Makinalar ister yatay ister dikey olarak kulllanılabilme imkanına sahiptir. Bu nedenle, ismi ingilizce havuçtan gelmektedir. Geleneksel beton delme, kırma, kesme işlemlerinden, karot makinalarını kullanmak hem zamandan hem de iş gücünden tasarruf etmek anlamına gelmektedir. Bu makinalar olmadan, bu işlemleri yapmak oldukça zor ve zaman isteyen bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Karotçuların kullandığı makinalar sayesinde bir haftada yapılabilecek bir işin, bir günde yapılması mümkün olmaktadır. Hem de ekonomik anlamda, bu makinayla yapılan işler, daha az maliyetlidir. Karot makinası inşaatlarda kullanılan ve tehlike arz eden bir makinadır. Özellikle karotçunun bunu bilerek hareket etmesi, inşaat alanında neyle karşılaşacağını tahmin etmesi, tecrübesiyle doğru orantılıdır.


http://www.karotisi.com/hizmetlerimiz/detay/karot

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması