Karot Firması



 İnşaat sektörünün bu kadar hızla gelişmesi, bu konuda belli çalışma alanlarının da gelişmesine neden olmuştur. 

Karotçuluk bu konuda, son 10 yılda gelişen inşaat sektöründe hızla gelişme gösteren alanlardan biridir ve son yıllarda en yaygınlaşmış olan mesleklerden biri halini almıştır. Binadaki birçok ihtiyacı karşılamak için, karotçuluktan faydalanılmaktadır. Özellikle deprem sigortasının zorunlu hale gelmesiyle, binaların dayanıklılık testi için binadan numune almanın yolu, karot makinesiyle parça çıkarmaktır. 

Birçok çaptaki beton, sıfır titreşim ve kaymayla kesilmeli ve delinmelidir. Bu makineyi kullanırken, büyük bir hasar verme ve zedeleme olmamalıdır. Karotçuluk, öncelikle Almanların betondan numune almak için yaptığı çalışmalarla başlamıştır. Bunun sonucunda karot makinelerini üretmişlerdir. Bu makinelerle, havuca benzeyen parçalar çıkardıkları için, havucun İngilizcesi sözcük, bu işlemlere isim olmuştur. 

Son yıllarda inşaat sektörünün bu kadar hızlı gelişmesinden etkilenerek, daha da gelişme gösteren karot makineleridir. Birinci sınıf karot makineleri, inşaat sektörünün en gereklilerinden biridir. Bu makineler, düşey ya da yatay olarak kullanılabilir şekilde geliştirilmiştir. Bunlar silindirik uçlu hidrolik sistemler olarak oldukça yoğun şekilde kullanılmaktadır. Evlerin ve binaların betonunu delmek ve kesmek, insan gücüyle oldukça zorlayıcı ve güç gerektiren işlemlerdir. Özel olarak da bu işlemler için, karot firmalarıyla anlaşmak mümkündür. Karot makinelerini kullanmak, uzmanlık gerektirir. 

Makineyi kullanırken dikkat edilecek konuların başında çevreyi kirletmemesi ve kullanan kişiye zarar vermemesidir. Karotçu firması seçerken, bu işin uzmanlarını yetiştiren ve makine skalasını geliştiren firmaları seçmek, maddi açıdan zarara uğramadan işinizi halletmeyi sağlar. Aynı zamanda iyi bir karotfirması, elemanlarına gereken şirket içi eğitimleri mutlaka vermelidir. Kalorifer tesisatları, baca delikleri, klima, kapı-pencere, pis-temiz su, doğal gaz tesisatı delikleri, merdiven boşluğu açıklıkları için karotçuluk hizmetlerinden yararlanılmaktadır. 

Demirsiz ya da demirli, tüm betonarmelerde tadilat yapılması gerektiğinde karot makinelerinden ve uzmanlığına başvurulur. İşin uzmanı tarafından yapıldığında, binaya zarar vermemenin yanında, işin zamanında teslim edilmesi, konusunda problem yaşanmaz. Karot firması araştırırken, firmaların internet sitesindeki içerikleri okuyup, güvenle ve içiniz rahat bir şekilde firmayla anlaşma sağlayabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi