Karot Makineleri Karotçu


Yapılan işlemin havuç şekline benzeyen kesitler çıkarması İngilizce karot makinesi adını almasına neden olmuş. Karot makinelerini de titizlikle kullanan kişilere de karotçu  denmiş. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte karot makinelerinin inşaat sektöründe getirdiği yenilikler göz ardı edilemez. 

Teknolojiyle uyumluluğunu yaptıkları işlerde gösteren karotçular, kullandıkları karot makineleri ile ilgili, işlem yapacakları alanlarla ilgili özel eğitim alıyorlar. Çünkü yaptıkları her işte titiz ve dikkatli davranmaları sonucunda herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden düzgün bir şekilde, yüksek iş güvenliği kurallarına uyarak çalışmak zorundalar. Günümüz inşaat sektörünün vazgeçilmez bir parçası olan karotları kullanan karotçular, beton delme yöntemiyle numune alarak beton testinin yapılmasını sağlarlar. Beton testinin yapılma amacı binanın deprem riskini ölçmek, dayanıklılığını tespit etmek.  

Baca açılımları, doğal gaz tesisatları, boru açılımları, su tesisatları, asansörler, aspiratörler kaloriferler, beton perde kapı, pencere açılımları gibi alanlarda da  karotçular görev alırlar. Karot uçları yapılacak delme, kesme işlemine göre karotçular tarafından değiştirilirler. Örneğin elmas uçlar yardımıyla delme işi yapan karot makinesi silindir şekilde kasasına sabitlenmiş elmas uçlar ile betonu silindir şekilde deler. 

Modüler oda kesitleri açma, ev ve iş yerlerinde kullanılan karot makineleri deneyimli karotçuların matematik ve fizik kurallarını göz önüne alarak iş güvenliği standartlarında ve hassaslığında pürüzsüz işler ortaya çıkarırlar. Karotçular, karot makinelerini ustalıkla kullanarak çevreye zarar vermeden ve çevre kirliliği oluşturmadan çalışırlar. Betonda darbe yaratmadan sıfır vibrasyon demir donatılı, donatısız delim işi yapmaktadırlar. 

Asfalt kesme, beton kırımı da yapabilen karotçular yüzeylerin onarılması, çıkarılması, kesilmesi, yapısal değişikliklerin gerçekleştirilmesi için derz kesimleri uygulayabilmektedirler. Yüzeye ve çevreye zarar vermeden yapılan dikkatli beton kırma işlemlerinde karotçular depreme yönelik bina yükünün azaltılması, revizyon çalışmalarında kütlelerinin kaldırılması gibi işlemleri de yürütürler.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması