Beton Delme Beton Kesme

Beton delme ve kırma işlemleri, zahmetli ve bir o kadar zaman isteyen bir iştir. Günümüz teknolojisinde bunlar, makinelerle yapılmaktadır. Karot makineleri bu işte kullanılan makine, karotçu bu makineleri kullanan uzmanlar diyebiliriz. 

Bir karotçu her zaman keseceği betonla ilgili olarak gereken her şeyi bilmelidir. Bir karotçunun çalışma prensibi her zaman temiz ve düzenlilikten yana olmalıdır. Karot makinesini kullanırken öncelikle kendi can güvenliğini, sonrasında çevresini koruması gerektiğini çok iyi bilmektedir. Yalnızca makine kullanıyor olması demek, onun iyi bir karotçu olduğu anlamını taşımamaktadır. Bu işin kendine has ince nüanslarına vakıf olmak, uzmanlık gerektirmektedir. 

Bu konuda uzmanlık da bu ince nüansları bilen insanlara verilmektedir. Beton yapının ne kadar kalınlıkta olduğu, konumu, yatay ya da dik olması, demir donatılı olup olmaması, beton kesilirken uygulanacak tekniğe karar verirken çok önemli faktörleridir. Bir karotçu, karot aracını kullanırken, makineyi dikkatli şekilde toplayarak kullanmayı bilir ve bu konuda en ufak bir kaydırma, zedeleme yapmadan karot makinesini kullanır. Beton kesmeden betonun ve  asfaltın çevresine zarar vermemesi gerektiğinin bilincinde hareket eder ve bu şekilde beton yapısında değişiklikler yapabilir. 

Karot işi uzmanlık gerektirdiği için, mutlaka bu konuda tecrübe ve donanımı yeterli firmalardan gelen karotçular bu işi yapmalıdır. Karot makinelerinde her işlemin farklı bir matkap başlığı olduğu için, kullanılana matkap başlıkları ve elmas uçlar konusunda bilgili karotçular gerekmektedir. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması