Karotçu Sertifikası



Karotçuluk mesleği inşaatlarda en çok aranan meslekler arasında ilk sıralarda yer alıyor. hem işleri kolaylaştırması hem de profesyonel olarak iş yapılabilmesi için hem karotçulara hem de karot makinelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Büyük iş yapan şirketler elemanlarını seçerlerken en az bir tane de karotçu almak isterler. 

Bunun sebebi inşaatta ölçülü olarak yapılması gereken işlemler olduğunda kolay ve sorunsuz bir şekilde işlemleri halledebilmek içindir. İnşaat firmaları karotçu alımları yaparken alanında uzmanlaşmış ve belgesi olan kişileri tercih etmektedirler. Karotçu sertifikası alabilmek için bazı kurumların belirli aralıklarla açmış olduğu karotçuluk kursundan başarılı olarak belirtilmiş olan puanı almaları gerekmektedir. 

Bu sertifikayı alabilmek için hem teorik hem de uygulama sınavları yapılabilmektedir. Bu sertifika için öncelikli olarak belirlenen ücreti ödemeniz gerekiyor. Bazı kurumlarda sınav sonunda başarılı olan kişilere ödedikleri ücret iade edilmektedir. Başarısız olan kişiler bu haktan faydalanamamaktadırlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nedir Karot İşi

Karot Firması