Karot Sektoru


Karot inşaat sektöründe, endüstriyel alanlarda kullanılan makine demek. Günümüz teknolojisinde istenilen çap ve derinlikte beton kesme ve delme işlemi yapan karot makinelerini kullananlara da karotçu deniyor. Karotçular karot makinelerini sulu veya susuz delim işlemini yaparlar. Elektrikli, hidrolik karot makinelerinde yapılacak işleme göre karot ucunu değiştirirler. Her karot makinesi için ona uyumlu bir karot ucu vardır. Karotçular işlerinde uzman personellerdir. Betonda pürüz yaratmadan düzgün, her türlü demir donatılı, donatısız betonda kesim ve delim yapabilmek için özel eğitim alırlar. 

Karotçuların diğer yaptıkları bir işlem vardır ki hayati bir önem taşır. Yapılarda beton testi yapılması için titizlikle aldığı numune laboratuvara gönderilir. Betonun kalitesinin ölçümünün yapıldığı bu test, yeni yapılan inşaatlar ve binalar için güvenli işlem yapılmasının önünü açar. Karotçular tüm tesisat işleri için karot makinelerini kullanırlar. Pencere, kapı yerlerinin açılmasında, baca açılımlarında, merdiven ve asansör boşluklarında, kalorifer, doğalgaz tesisatlarında, aspiratör, klima deliği açmada, pis su atık tesisatlarında, boru geçişlerinde, elektrik tesisatlarında karot makinesi ile kısa zamanda istenilen tüm işlemleri tamamlarlar. Her türlü kaya, granit, mermer, asfalt, derz kesimlerinde de karotçular delim işlerini yaparlar. Sanayi tipi makinelerin kurulacağı yere sabitlenmesinde karot makinesi kullanırlar. 

Karotçular hidrolik kesme makinesini dikey, yatay alanlara sabitleyerek kesme işlemlerini yapabilirler. En güçlü karot delici makinesi olarak bilinen hidrolik delme araçları büyük çaplı delikler açmak için idealdir. Bu delici makinelerde elektrikli parça olmadığından kıvılcımsız çalışırlar, bu nedenle de bina içlerinde ve su altlarında kullanabilirler. Küçük çalışmalar için el kesme karot makineleri kullanan karotçular, küçük çaplı delikler açarlar. Karot makinesi ile delme, kesme, parça çıkartma işini zahmetsizce ve emniyetli bir şekilde yaparlar.


http://www.karotisi.com/galeri/detay/saha-calismalari

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması