Karot Bina Yıkımı



İnşaat sektöründe iş güvenliğini ön planda tutarak, hassasiyetle beton delme, kesme, numune alma işlemlerini yapan karotçular karot makineleri ile kaliteli,  iş verimliliği bilinci ile çalışan kişilerdir. Sorumlulukları büyüktür. Çevreye zarar vermeden, betonda veya asfaltta çatlatmalara, zedelenmelere fırsat vermeden dikkatli ve titizlikle çalışırlar. Bunun için özel eğitim almaları şarttır. Karot makinelerini ustalıkla kullanan karotçular delme ve kesme işlemleri sırasında istenilen çapı ve büyüklüğü dikkate alarak elmas uçlarını yapacakları işlere göre değiştirerek zemine veya duvara zarar vermemeyi hedeflerler. 

Her boy için uyumlu karot makinelerinin uçlarının seçimi, yapılacak işlemin kalitesini de belirler. Karotçular betondan parça çıkartacaklarsa parçanın boyutları ile uyumlu makineleri kullanırlar. Karotçu beton veya asfaltta delme ve kesme işlemini kısa sürede ve zahmetsizce yaparlar. Kaya, granit, seramik, taş, mermer gibi materyallerinde delme ve kesme işlemi için karot makineleri kullanılır. Baca delikleri, kalorifer, doğalgaz tesisatları, su ve elektrik tesisatları, klima, asansör, merdiven boşluğu açılımlarında karotçular görev alırlar.  Karot makineleri ile çalışırken acelecilik ve zemine çok baskı yapmak, uygulanacak işlemin başarısızlığına neden olur. Bu nedenle sertifikası olan eğitimli, tecrübeli karotçular, inşaat sektöründe özellikle aranılan çalışanlardır. Binaların sağlamlığını ölçmek için veya binaların yıkımı esnasında görev alan karotçular asansörlerde ve büyük beton kütlelerin kesimlerinde halatlı elmas kesme yöntemini kullanırlar ve kule, vinç sabitleme uygulamasını yaparlar. 

Sıfıra yakın titreşimsiz, kayma tehlikesi oluşturmadan yaptığı sabitleme işlemi ile istenilen büyüklükte betonu çıkardıktan sonra numune laboratuvarda incelendikten sonra betonun kalitesine, binanın sağlam olup olmadığına karar verilir. Demirli, demirsiz her türlü beton işlemlerinde, binalarda yapılacak tadilat işlerinde yardımcı olan modern ekipmanlardan oluşan teknolojik alet karot makineleri, karotçular için hızlı, zararsız, kaliteli, güvenlik zafiyeti çıkarmadan iş yapmak demektir.


http://www.karotisi.com/hizmetlerimiz/detay/karot

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması