Karot Test İşlemleri


                                                                     
Karotçu karot kesme, delme, test, karot numune alma işlemlerini yapan, karot makinelerini ustalıkla kullanan meslek erbaplarıdır. Her çaptaki deliği sıfır vibrasyonla, betona zarar vermeden demir donatılı veya demir donatısız tüm zeminlere uygulama yaparken çevre kirliliği yaratmadan ses açısından da rahatsız etmeden çalışırlar. 

Karotçular sessiz, darbesiz vakum sistemlerini kullanarak dikey, yatay, düşey 180 derece müşterinin istediği açı ve derinlikte uygulamalar yaparlar. Kapı, pencere açılımlarında, su, elektrik, doğalgaz tesisatlarında, baca işlemlerinde, çatıda, balkonda, perdede her türlü delim işlemini gerçekleştirirler. 

Karotçu beton yüzeyin analiz edilmesinden sonra hidrolik ile, derz ile, karot ve tel ile beton kesme yöntemlerinden birine başvurur. Beton delme işlemini karotçu karot makinesini ile yapacakları işin nevine göre uçlarını değiştirerek yaparlar. Delinecek yere ve çapa göre karot makinesinin doğru ucunu belirler ve ucunu takar. Beton delme işleminde karotçu karot makineleri uçta kullanılan su ısınan ucu soğutmak için gerekli bir sistemdir. Karotçu betonarme alandan numune alma işleminde uygun noktayı seçer, demir donatılı sistemlerde karot makinesini sehpaya sabitledikten sonra makine sarsılmadan, titretmeden ve sessiz çalışmasını sağlar. Karotçunun yaptığı bu kesimler sulu veya susuz olabilir. Karot asansör ve merdiven boşluğu açılımlarında, derz kesimlerinde, istinat duvarlarının 
kesim ve açılımlarında, restorasyon, tadilat gibi inşaat işlerinde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. 

Demir donatılı sistemlerde karotçuların aldıkları numunler arızalar, dayanıklılık kontrolü için kullanılır. Donatılarda statiğe zarar vermeksizin alınan numunenin laboratuvarda incelenmesi gerçekleştirilir. Betonun kaldırılması gerektiği durumlarda yüzeye zarar vermeden istenen alandaki beton kesme makineleri ile kesilerek kaldırılır. Karotçu betonarme elemanların veya plakaların kalıp şeklinde kesilerek çıkartılması  işlemini derz kesim, hidrolik duvar kesme makineleri veya karot makineleri ile tamamlarlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Karotçu Sertifikası

Nedir Karot İşi

Karot Firması